Eyelid Plastic

Ögonlock Plastik

Ögonen är mycket viktiga för vårt utseende och uttrycker hur vi känner oss. När du åldras förlorar din hud sin elasticitet på grund av förändringar i bindvävnaden. Genetiska faktorer hos yngre människor kan ge samma effekt.
De övre ögonlocken börjar ”hänga” och ögonen blir ”ständigt trötta”. Överskottet av huden kan i vissa fall störa visuella fält. Nedsatt hudens elasticitet och bindväv kan orsaka mörka linjer, ”kuddar” eller till och med ”påsar” under ögonen. Dessa orsakas av överflödigt hud i kombination med små ansamlingar av fett. Kuddar hos yngre människor orsakas av ett lokalt överskottsfett och kan tas bort genom ögonlockens insida. Ögonlockskirurgi är en av de vanligaste estetiska procedurerna hos både män och kvinnor.

Det som är viktigt är att resultatet är naturligt och inte ser ”opererat” ut. Det är viktigt att ögat behåller sin naturliga form. Nackdelen med vissa tekniker är att ögat får ett alltför ”runt” (och därmed onaturligt) utseende. I ett detaljerat samråd talar vi om dina önskemål och villkor och vad förfarandet innebär.

Operationen

Proceduren (övre eller nedre ögonlock) utförs under lokalbedövning, eventuellt i kombination med ett lugnande medel. Narkosvätskan behandlas och justeras så att du känner så lite som möjligt av anestesisprutan. Under operationen avlägsnas överskottet av huden. I de flesta fall avlägsnas också en del av fettet som finns runt ögonen.

Varje person är unik. Inom ramen för befintliga kirurgiska tekniker kräver varje ögonlocksplast en skräddarsydd lösning. Information om och frågor om förfarandet diskuteras utförligt under samrådet. Vi pratar också om din hälsa. Det är viktigt att veta om du använder mediciner, särskilt mediciner med blodförtunnande effekt.

Efter operationen

Efter operationen stannar du hos oss så länge som behövs. Huden runt ögonen kyls med speciella isglas för att minska svullnad och blåmärken så mycket som möjligt. Området runt ögonen kan känna sig ömt och du kan också uppleva en svag ”brinnande” känsla. Vi rekommenderar starkt att köra bil direkt efter operationen och föreslår att transporten hem är ordnad i förväg. Trots isglasögon kan du räkna med svullnad och blåmärken i en vecka, ibland längre (upp till två veckor). Du får fläckar runt ögonen och sömmarna tas efter cirka 6 dagar.

Kontaktlinser kan inte bäras under den första veckan. Du bör också undvika intensiv fysisk aktivitet under de första tio dagarna. När du åker hem efter en operation får du alltid ett returkort med ett telefonnummer till kliniken och till kirurgen så att du kan nå oss dygnet runt.
Din specialistläkare lyssnar och konsulterar dig innan din ögonlockskirurgi och skräddarsyr den efter dina behov.

Innan operationen

Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren sjuksköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och besvarar dina frågor.

Du får bland annat information om själva proceduren och vad du kan förvänta dig, vad det kostar och hur lång väntetid är. Du kan också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Detta första besök är alltid gratis.

Om du väljer att fortsätta bokar vi en operationstid och en konsultationstid med en av våra plastikkirurger.

Samråd är viktigt. Vi granskar noga ditt hälsotillstånd och alla mediciner du tar. Det ger en möjlighet att tala mycket om alla aspekter av operationen. Du kan prova ett antal olika typer och modeller av implantat med din plastikkirurg. Slutmålet är att resultatet är helt i linje med dina förväntningar.

Det är bra om du förbereder dig för operationen genom att hålla dig i form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. För att operationen ska vara så bra som möjligt bör du vara på ett kroppsmassaindex (BMI) under 30.

Rökning försämrar syretillförseln till vävnaden och försenar i sin tur sårläkningsprocessen. Det ökar också risken för komplikationer och du bör därför vara rökfri 6 veckor före operationen och tills såret är läkt.

Vi är alltid till hands för att svara på dina frågor.

På operationdagen kommer du att träffa din kirurg. Han / hon fotograferar verksamhetsområdet om detta inte görs i samband med samrådet.

Proceduren utförs i lokalbedövning i kombination med ett lugnande medel. Operationen tar cirka 1-5 timmar beroende på vilken kroppsdel ​​du vill operera. Du går hem samma dag.

det är så det går

Om du vill boka tid för operation kan du göra det efter samrådet. Ibland vill du tänka på saken och sedan ringa och boka tid. När du har bestämt och bokat en operationstid får du informationsmaterial från oss. Det finns omfattande information och instruktioner om förfarandet och vad man ska tänka på innan, under och efter klinikens vistelse.

Före operationen

På operationdagen träffar du din kirurg, som drar på dig. Du har möjlighet att ställa ytterligare frågor om det behövs. Du kommer att fotograferas.

Operationens längd beror på proceduren som utförs och dess omfattning. Innan operationen kommer du att få smärtlindring för förebyggande syften och även något lugnande läkemedel. Förfarandet är då väsentligen smärtfritt antingen i lokalbedövning eller anestesi.

Efter operationen

Om proceduren utförs under lokalbedövning kommer du att kunna stå på dina egna ben och åka hem, men inte köra din egen bil. Om du behöver vila längre på kliniken finns det naturligtvis den möjligheten.

Om proceduren utförs i anestesi vilas du i ett av våra väckningsrum. Våra medarbetare kommer att ta väl hand om dig så att du känner dig trygg med oss. Det är viktigt att komma ihåg att du inte får köra din bil hem efter proceduren.

Efter operationen

Som regel räcker receptbelagda läkemedel som Panodil och Ipren som smärtlindring när du kommer hem.

Innan du återvänder hem får du ett returkort med ett telefonnummer till kliniken och till plastikkirurgen som har utfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

En av våra sjuksköterskor kommer att ringa och höra hur du känner dig 1-2 dagar efter hemkomsten.

Efter cirka 2 veckor kommer du tillbaka för en postoperativ kontroll. Efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter 3-6 veckor kan du börja träna. Innan det rekommenderar vi lugna promenader.

Det är normalt att de kirurgiska områdena svullna länge och i vissa fall kan det ta 2-3 månader innan all svullnad har sänkt sig. Blåmärken i huden är också vanliga och ofarliga men tar några veckor innan de bleknar. För att minska svullnad bör du ha kompressionsband i områdena efter operationen, första gången dygnet runt i ungefär 4 veckor och sedan ytterligare några dagar under dagen. Kompressionsbehandlingen bidrar också till ett bra resultat. Trots raffinerade tekniker för fettsugning kan oregelbundenhet och grop uppstå i huden och detta måste man vara medveten om. Innan operationen måste du och din kirurg noggrant ha gått igenom förväntningar och realistiska resultat.

telefonkonsultation

Om du bor långt från Göteborg och därmed har svårt att komma till läkarkonsultation kan du skicka fotografier tillsammans med kontaktinformation och en beskrivning av dina önskemål. Vi kommer att kontakta dig för en telefonisk konsultation så snart bilderna har kommit till kliniken. Du hittar vårt e-postformulär på webbplatsen nedan, kontakta oss.

Paketlösningar med transport och övernattning

Laser & Estetik erbjuder också paketlösningar med transport och hotellboende i samband med driften. Kontakta din klinik för mer information.

Praktisk information

Besök och uppföljningar

Besök och uppföljningar ingår naturligtvis i driftskostnaden. Patienten får återbesök från oss, men kan till och med kontakta oss för bokning när det passar oss. Naturligtvis kan patienten om nödvändigt komma in för flera besök utan extra kostnad.

Betalning

Driftskostnaden måste betalas senast sju dagar före arbetsdagen, vi ger inte ut en faktura för efterbetalning. Vi tillhandahåller finansiering för operationer och behandlingar. Kontakta din klinik för mer specifik betalningsinformation.

Bokning

Kontakta din klinik för bokning.

avbokningsregler

Naturligtvis har du alltid möjlighet att avbryta / omplanera din tid, men detta måste göras minst sju dagar före den överenskomna driftstiden, detta gäller också för preliminära bokningar. Se vår avbokningspolicy nedan.

Om du avbokar / bokar om senast 7 dagar före den avtalade driftstiden debiteras 10% av summan.
Om du avbokar / bokar om senare än 3 dagar före den överenskomna driftstiden debiteras 30% av tilläggsavgiften.
Vid avbrott (ingen avbokning / ombokning) debiteras 50% av driftsumman.
Vid avbokning av medicinska skäl tas ingen avgift, men ett giltigt medicinskt intyg krävs.