Breast Lyft

Bröstlyft

Kvinnor upplever ofta bröst som har fallit och blivit ”hängda” som estetiskt störande. Ibland kan de också orsaka svårigheter att hitta lämpliga kläder och hindra en i sitt dagliga liv.
Bröstlyftoperationen kan lösa dessa problem. Bröstlyft är en behandling som utförs för att minska suspensionen, vare sig det är ett naturligt tillstånd eller ett resultat av amning, viktminskning eller ålder.
Vid en bröstlyftoperation avlägsnas överflödigt hud för att höja och omvandla brösten till en finare och fastare form. Samtidigt reduceras storleken på gården och den flyttas uppåt. Beroende på om patienten är nöjd med den befintliga volymen i bröstet eller kanske vill öka bröstvolymen i form av en protes, kan detta vara ett alternativ. Vi på Göteborg Laser & Estetik använder laserteknik i bröstkirurgi, vilket innebär att du som patient får ett mycket trevligare och mindre synligt ärr som blöder mindre.

Efteråt blir det lättare att bära kläder och du känner dig mer nöjd med ditt utseende.

Innan du börjar med en bröstlyft måste du rådfråga en av våra specialister inom estetisk kirurgi för att få grundlig information innan någon operation. Fördelar och nackdelar med olika typer av bröstlyft kommer att diskuteras med dig under ditt samråd.

Alla med något av följande problem kan dra nytta av bröstlyft:

Bröst pendlar och med vårtor och vårgården pekande nedåt
Bröst som saknar volym och stabilitet
Hudirritation under brösten
Missnöje med bröstets utseende

Bröstlyft kan ske i alla åldrar efter att brösten är helt utvecklade ungefär 20 år. Bröstlyft bör dock inte göras när man planerar att få barn omedelbart.

Det är bättre att vänta eftersom brösten ändrar form under amningen. Med tiden förändras bröstets utseende och form – med många saker, som amning, viktminskning, graviditet och liknande. En bröstlyft kan åter göra brösten fastare och ge dem ett ungdomligt utseende.

Vilket ska inte användas?

Bröstlyft ska inte utföras på kvinnor som har obehandlad bröstcancer eller föregångare för bröstcancer, aktiv infektion i kroppen, graviditet eller ammar.

Personer med nedsatt immunförsvar (pågående kemoterapi eller andra läkemedel som sänker immunsystemet).

Patienter som har tillstånd som påverkar blodkoagulation, sårläkning eller har minskat blodtillförsel till brösten efter tidigare operation eller strålbehandling kan ha en ökad risk för komplikationer och därmed en ökad risk för otillfredsställande resultat.
Vid bröstlyftning är det särskilt viktigt att vara helt rökfri sex veckor före operationen och tills den är läkt.

Patienten måste vara minst 18 år så att tillväxten är fullbordad.
I vissa fall kan en bröstlyft och bröstreducering kombineras med andra kroppskirurgiska ingrepp. Vi diskuterar sådana frågor vid det första kostnadsfria samrådet.

Pris från: 30 000 SEK

eller betala del 1 706 SEK / månad

bröstlyft
Från 30 000 SEK

Bröstlyft – vid tidigare bröstförstoring
Från 40 000 SEK

Bröstlyft och implantatborttagning
Från 55 000 SEK

Bröstminskning och lyft
Från 50 000 SEK

Bröstförstoring och lyft
Från 58 000 SEK

Innan operationen

Första gången du besöker oss träffar du en erfaren sjuksköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om själva proceduren och vad du kan förvänta dig, vad det kostar och hur lång väntetid är. Du kan också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Detta första besök är alltid gratis.

Om du väljer att fortsätta bokar vi en operationstid och en konsultationstid med en av våra plastikkirurger.

Samråd är viktigt. Vi granskar noga ditt hälsotillstånd och alla mediciner du tar. Det ger en möjlighet att tala mycket om alla aspekter av operationen. Du kan prova ett antal olika typer och modeller av implantat med din plastikkirurg. Slutmålet är att resultatet är helt i linje med dina förväntningar.

Det är bra om du förbereder dig för operationen genom att hålla dig i form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. För att operationen ska vara så bra som möjligt bör du vara på ett kroppsmassaindex (BMI) under 30.

Rökning försämrar syretillförseln till vävnaden och försenar i sin tur sårläkningsprocessen. Det ökar också risken för komplikationer och du bör därför vara rökfri 6 veckor före operationen och tills såret är läkt.

Vi är alltid till hands för att svara på dina frågor.

Drift

På operationdagen kommer du att träffa din kirurg. Han / hon fotograferar verksamhetsområdet om detta inte görs i samband med samrådet.

Proceduren utförs i lokalbedövning i kombination med ett lugnande medel. Operationen tar cirka 1-5 timmar beroende på vilken kroppsdel ​​du vill operera. Du går hem samma dag.

det är så det går

Om du vill boka tid för operation kan du göra det efter samrådet. Ibland vill du tänka på saken och sedan ringa och boka tid. När du har bestämt och bokat en operationstid får du informationsmaterial från oss. Det finns omfattande information och instruktioner om förfarandet och vad man ska tänka på innan, under och efter klinikens vistelse.

Före operationen

På operationdagen träffar du din kirurg, som drar på dig. Du har möjlighet att ställa ytterligare frågor om det behövs. Du kommer att fotograferas.

Operationens längd beror på proceduren som utförs och dess omfattning. Innan operationen kommer du att få smärtlindring för förebyggande syften och även något lugnande läkemedel. Förfarandet är då väsentligen smärtfritt antingen i lokalbedövning eller anestesi.

Efter operationen

Om proceduren utförs under lokalbedövning kommer du att kunna stå på dina egna ben och åka hem, men inte köra din egen bil. Om du behöver vila längre på kliniken finns det naturligtvis den möjligheten.

Om proceduren utförs i anestesi vilas du i ett av våra väckningsrum. Våra medarbetare kommer att ta väl hand om dig så att du känner dig trygg med oss. Det är viktigt att komma ihåg att du inte får köra din bil hem efter proceduren.

Efter operationen

Som regel räcker receptbelagda läkemedel som Panodil och Ipren som smärtlindring när du kommer hem.

Innan du återvänder hem får du ett returkort med ett telefonnummer till kliniken och till plastikkirurgen som har utfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

En av våra sjuksköterskor kommer att ringa och höra hur du känner dig 1-2 dagar efter hemkomsten.

Efter cirka 2 veckor kommer du tillbaka för en postoperativ kontroll. Efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter 3-6 veckor kan du börja träna. Innan det rekommenderar vi lugna promenader.

Det är normalt att de kirurgiska områdena svullna länge och i vissa fall kan det ta 2-3 månader innan all svullnad har sänkt sig. Blåmärken i huden är också vanliga och ofarliga men tar några veckor innan de bleknar. För att minska svullnad bör du ha kompressionsband i områdena efter operationen, första gången dygnet runt i ungefär 4 veckor och sedan ytterligare några dagar under dagen. Kompressionsbehandlingen bidrar också till ett bra resultat. Trots raffinerade tekniker för fettsugning kan oregelbundenhet och grop uppstå i huden och detta måste man vara medveten om. Innan operationen måste du och din kirurg noggrant ha gått igenom förväntningar och realistiska resultat.

telefonkonsultation

Om du bor långt från Göteborg och därmed har svårt att komma till läkarkonsultation kan du skicka fotografier tillsammans med kontaktinformation och en beskrivning av dina önskemål. Vi kommer att kontakta dig för en telefonisk konsultation så snart bilderna har kommit till kliniken. Du hittar vårt e-postformulär på webbplatsen nedan, kontakta oss.

Paketlösningar med transport och övernattning

Laser & Estetik erbjuder också paketlösningar med transport och hotellboende i samband med driften. Kontakta din klinik för mer information.